In 2 dagen van je spanning over

Data & AI af? 

Leer met plezier en vertrouwen om te gaan met data & AI

... juist als je het gevoel hebt dat je de boot een beetje gemist hebt

"Zodra het over data, AI of cijfers gaat, haak ik af"  

Je houdt van je vakgebied. Of dat nu Marketing, HR, Communicatie of een andere expertise is: je doet je werk met veel plezier. De ontwikkelingen gaan snel en je slurpt alles op...

... totdat het over data gaat. Dingen als KPI's, het berekenen van ROI op je projecten: dat lukte nog wel, of je werkte er vakkundig omheen. Maar nu heb je het gevoel dat de ontwikkelingen té snel voor je gaan. Dat al je collega's iets doen met AI en dat jij de boot hebt gemist. Je was vroeger al nooit zo goed in wiskunde, hoe kun je dit dan wél snappen?

Je hebt het gevoel dat je te ver achterloopt om je kennis op te halen. 'Datagedreven werken' hangt je de keel uit. En eigenlijk heb je misschien ook wel helemaal geen zin in om je erin te verdiepen. In ieder geval wil je er niet te veel tijd aan besteden. 

Je wilt alleen wel goed je werk in jouw mooie vakgebied kunnen blijven doen. En geen achterstand en spanning meer voelen op je werk als het over data of AI gaat. Herkenbaar? Dan is het tijd om laagdrempelig aan de slag te gaan. Om een 'data-mindset' te ontwikkelen en van je spanning af te komen. Om je kennis bij te spijkeren zonder dat je daar weken aan kwijt hoeft te zijn.


Voorbeelden van jouw vragen en gedachten

  • "Ik ben nooit goed geweest in cijfers en wiskunde, hoe kan ik dan ooit iets van data snappen?"
  • "Als ik eens een vraag stel aan een data-professional op mijn werk, krijg ik altijd een vraag terug over waarom ik dat wil weten! Nou laat dan maar."
  • "Ik begrijp nu al niks van data & AI. Ik moet straks echt ander werk zoeken als ik er maar niets van blijf begrijpen."
  • "Iedereen op mijn werk weet er veel meer vanaf dan ik."
  • "Mijn kennis loopt heel ver achter, hoe kan ik me dan ooit ook nog eens de nieuwste trends eigen maken?"
  • "Ik durf eigenlijk bijna geen vragen meer te stellen, want dan komen ze er achter dat ik er echt heel weinig van weet."
  • "Stiekem weet ik eigenlijk helemaal niet wat m'n data-collega's op het werk nu eigenlijk doen. En het interesseert me ook niet altijd."
  • "Ik heb het gevoel dat mijn vakgebied wordt overspoeld door technische ontwikkelingen die de charme er wel af halen."


Maar wat nu als er een laagdrempelige manier is om hier iets aan te doen?

In plaats van 'data' en 'AI' als ingewikkelde dingen te zien, krijg je weer plezier in het je eigen maken van nieuwe ontwikkelingen. Je ziet de waarde in voor jouw vakgebied.

Je voelt geen spanning meer en durft vragen te stellen. Je hebt een beetje basiskennis opgedaan en weet nu van een heleboel onderwerpen genoeg om te kunnen meepraten. 

Je neemt een voorsprong op je collega's doordat je beter weet hoe je de juiste vragen kunt stellen aan de data-teams op je werk. Je weet beter wie wat doet (en waarom!) en ziet in waarom sommige data-projecten vermoedelijk succesvoller zullen zijn dan andere. 

Onderweg ben je ook nog eens de belemmering uit het verleden, dat je 'niet goed bent in cijfers en wiskunde', kwijtgeraakt. Je staat (weer) open voor leren en schrik niet: je begint de lol van data zelfs in te zien!

Manon heeft jarenlange ervaring in data

€ 27,-
€ 11,97

Werkboek 'Zo kan iedereen data & AI'

Leer in 6 stappen alles wat je nodig hebt om positief de data-toekomst tegemoet te treden. Je kunt alles in 2 dagen afronden, maar ook gewoon in jouw eigen tempo aan de slag gaan. Overwin je belemmeringen, doe nieuwe kennis op en zie de waarde van data en AI (weer) in. Een praktisch e-werkboek van 50 pagina's inclusief 10 instapklare oefeningen.

Na het werkboek heb je dit bereikt

Je bent vol vertrouwen over data & AI

en ziet de toekomst in jouw vakgebied zonnig in

Je hebt brede basiskennis opgedaan

en je voelt dat je achterstand en spanning daarover volledig is verdwenen

Je kunt de waarde van data benutten

en weet hoe je er in jouw praktijk mee aan de slag kunt gaan.

We doorlopen dit proces

Stap 1: Ontwikkel je 'Data Mindset'

Weg met die spanning en belemmerende gedachten uit het verleden. En ook die wiskundedocent die vroeger geen vertrouwen in je had, mag figuurlijk in de prullenbak. Leer in deze stap hoe je op data-gebied kunt groeien en je in de toekomst niet meer laat tegenhouden. Bepaal (met hulp) wat JIJ nodig hebt om een 'growth mindset' op datagebied te kweken.

Stap 2: Data voor de fun

We duiken in de wondere wereld van data. Je krijgt een inkijkje in wat er nu zo leuk aan is. Een kleine deepdive in de combi van data met sport, culinaire hoogstandjes en jouw eigen hobby. Je ziet bloopers en je probeert zelf een AI-tool uit. Zie je wel, zo erg is het allemaal niet! Stiekem ben je toch al best veel met data in aanraking geweest ;-).

Stap 3: Buzzwords & begrippen

Met een open 'mind' en data-lolletjes in je achterzak, leer je de belangrijkste basisbegrippen zodat je in één klap je collega's inhaalt met je kennis. Van big data tot deep learning, van generative AI tot neurale netwerken: je weet hierna goed genoeg wat het allemaal is. Daar schrik je straks echt niet meer voor terug.

Stap 4: Niet alleen de do's, maar ook de don'ts

Privacy? Belangrijk! Ethiek? Belangrijk! Voor de een saai, voor de ander bestaat er niets leukers. Wat kan en mag je eigenlijk ongeveer met data, en wat niet? Waarom is er zoveel discussie over ‘hoe ver we moeten willen gaan met AI’? In deze stap bespreken we de randvoorwaarden: waar moet je rekening mee houden? En waar komt de ethische spanning eigenlijk vandaan?

Stap 5: Data-visualisatie & storytelling

Je ontkomt er meestal niet aan: presentaties maken. En vaak heb je ook wel een grafiek of taartdiagram op het oog. Waarom een taartdiagram eigenlijk nooit de beste keuze is en welke snelle trucjes je kunt toepassen om met jouw plaatjes een begrijpelijker verhaal te vertellen, komt hier aan bod.

Stap 6: Data in de werkpraktijk

Je weet straks hoe je de beste vragen kunt stellen en welke dataprojecten in jouw werkpraktijk waarschijnlijk meer kans van slagen hebben. En hoe kun je de waarde van data op jouw vakgebied eigenlijk het beste benutten? In deze stap ga je aan de slag met data op je werk, zonder zelf ook maar een databestand te openen. Klaar voor de toekomst!

Bekende mensen over data & AI

"Data zijn het nieuwe goud."




Neelie Kroes
"AI and ethics are no longer a theoretical debate. AI is all around us, in our work and our personal lives."
Richard Branson
“Het werkelijke kenmerk van intelligentie is niet kennis, maar verbeeldingskracht.”


Albert Einstein

Waarom dit werkboek uniek is

Naast kennis krijg je ook zelfvertrouwen over data mee

De combinatie van het opdoen van basiskennis met daarnaast mindset-veranderende modules en oefeningen, is uniek in de markt. Nergens vind je zoiets, en zeker niet voor een doelgroep zonder technische data-achtergrond. Gemakkelijk aan de slag, zonder poespas.

Dit werkboek is gemaakt door een ervaren professional

Manon heeft jarenlange ervaring op het gebied van data: zowel hands-on, strategisch als leidinggevend. Zij is werkzaam geweest of heeft projecten gedaan in allerlei soorten bedrijven en instellingen van verschillende groottes, van start-up tot multinational. Daarnaast is zij opgeleid tot eerstegraads docent wiskunde, waardoor zij gewend is om 'moeilijke' dingen gemakkelijk te maken voor diverse doelgroepen.

Extreem veel waarde voor een lage prijs

Je kunt een waanzinnige verandering bewerkstelligen op het gebied van omgaan met data & AI, zonder dat je een dure cursus moet volgen die eigenlijk ook nog eens te technisch voor je is. Het werkboek bestaat uit 50 pagina's met 10 handige oefeningen. En nu nog 2 bonussen: een handig template en een checklist om mooie plaatjes met data te kunnen maken.

Je kunt alles in 2 dagen afronden

Je kunt op eigen tempo door het werkboek en de oefeningen heen gaan. Je hebt onbeperkt de tijd om ermee aan de slag te doen. Ook kun je ervoor kiezen om sommige opdrachten juist wel of juist niet te doen, afhankelijk van wat jij fijn vindt. 

Over Manon

Mijn naam is Manon Duwel. Ik help bedrijven en instellingen al bijna vijftien jaar met het benutten van hun potentieel op het gebied van data. Bijvoorbeeld door data-teams op te zetten en te leiden, door analysewerk te doen, door strategische programma's te begeleiden of door les te geven. Ook werk ik als afstudeerbegeleider voor Hogeschool Windesheim in Zwolle.


Met mijn achtergrond in zowel 'econometrie & operationele research' als de eerstegraads opleiding tot docent wiskunde, vind ik niets leuker dan 'moeilijke' dingen begrijpelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat doe ik dan ook in mijn cursussen.

Is dit voor jou geschikt?

"Ik ben écht heel slecht in wiskunde, cijfers of data"

Dan ben je juist precies de doelgroep. Je hoeft er niet goed in te zijn om erover te kunnen leren. Het is dan extra belangrijk om over je belemmeringen heen te komen en te zorgen dat je de toekomst in jouw vakgebied weer met plezier tegemoet kunt treden.

"Ik ben ondernemer en werk niet in een groot kantoor"

Zolang je voelt dat je in de wereld van data & AI nog veel te winnen hebt, dan past dit werkboek bij jou. Of je nu werknemer of ondernemer bent, of dat je in een klein of groot kantoor werkt, of misschien wel helemaal niet op kantoor werkt: je zult grote stappen zetten. Denk je eigenlijk dat je stiekem toch best al wat weet van data & AI of pak je zelf makkelijke nieuwe data-onderwerpen op? Dan is dit werkboek minder geschikt.

"Ik heb weinig tijd voor het doen van een cursus of het maken van een werkboek"

Je kunt eraan werken  op de momenten dat het jou schikt. Ook kun je ervoor kiezen om alles achter elkaar te doen, inclusief de opdrachten. In dat geval kun je hem in 2 dagen wel af hebben. Toch echt wat minder tijd? Je kunt het natuurlijk altijd spreiden over de tijd die je wél hebt.

Zo werkt het

Het werkboek 'Zo kan iedereen data & AI (leuk vinden) is een e-book dat bestaat uit 50 pagina's. In het werkboek staat uitleg, gecombineerd met 10 verschillende oefeningen. Ook vind je er suggesties naar filmpjes die je kunt bekijken. Schaf je het werkboek nu aan? Dan ontvang je ook 2 bonussen! Een template om het maken van de oefeningen gemakkelijker te maken en een datavisualisatie-checklist om heel eenvoudig jouw grafiekjes beter te maken.

 

  • Zodra je het werkboek hebt aangeschaft, krijg je meteen de link om het werkboek te kunnen downloaden.
  • Je krijgt ook meteen toegang tot de bonussen. 
  • Je kunt aan de slag op je laptop of computer en het digitaal invullen. 
  • Uiteraard kun je het werkboek ook printen en op papier invullen. 
  • Je kunt het werkboek op je eigen tempo doen.


Je koopt het werkboek NU, omdat 'ie de laagste prijs ooit heeft

Het werkboek is gloednieuw. Voor de eerste kopers is 'ie daarom €11,97 (incl. BTW).

FAQ

FAQ 'Werkboek'

Hoe werkt het werkboek?

Het werkboek bestaat uit 50 pagina's. In die 50 pagina's vind je uitleg, oefeningen en suggesties voor filmpjes. Het is mogelijk het werkboek in 2 dagen te doen, maar veel deelnemers kiezen ervoor om te spreiden.

Wanneer kan ik aan het werkboek beginnen?

Je kunt nu meteen beginnen. Na de aankoop krijg je gelijk je de mogelijkheid om het werkboek met de bonussen te downloaden.

Hoe lang en hoe kan ik het werkboek doen?

Het werkboek kun je downloaden en is dus onbeperkt toegankelijk. Je kunt het digitaal invullen op je computer, laptop of tablet. Ook kun je het uiteraard uitprinten en op papier invullen.

Is het werkboek zakelijk aftrekbaar als ondernemer?

Je krijgt een factuur met daarop alle kosten uitgesplitst. Je kunt de BTW dan aftrekken Omdat dit werkboek je helpt om je bedrijf klaar te maken voor de toekomst, valt 'ie in principe onder je bedrijfskosten. Dan kun je 'm zakelijk aftrekken.

Kan ik subsidie krijgen?

Hoewel Manon wel gediplomeerd eerstegraads wiskundedocent is, is betabirds geen gecertificeerde onderwijsinstelling. Je kunt daarom geen aanspraak maken op subsidieregelingen.

Valt het werkboek tegen? 100% geld terug

Het stappenplan bevat zoveel waarde dat je er ongetwijfeld meer dan 5 nuttige dingen uit gaat halen. Daardoor durf ik je wel te beloven dat als je het werkboek toch niet de moeite waard vond, je dan je geld terug krijgt. Simpelweg door binnen 14 dagen nadat je je aankoop gedaan  hebt een e-mail te sturen. Door deze garantie is de aankoop risicoloos voor jou. 

€ 27,-
€ 11,97

Werkboek 'Zo kan iedereen data & AI'

Leer in 6 stappen alles wat je nodig hebt om positief de data-toekomst tegemoet te treden. Je kunt alles in 2 dagen afronden, maar ook gewoon in jouw eigen tempo aan de slag gaan. Overwin je belemmeringen, doe nieuwe kennis op en zie de waarde van data en AI (weer) in. Een praktisch e-werkboek van 50 pagina's inclusief 10 instapklare oefeningen.